Flori intr-un cos in stil Jane Packer

Trandafiri minunati … intr-un cos cu capac (poate fi o cutie de carton / de metal … sau orice recipient cu capac).

Muza noastra de astazi, este Jane Packer … o romantica incurabila si un florist cu o delicatete si o sensibilitate aparte. Imi place la Jane naturaletea, imi place felul in care reuseste sa combine culorile, imi place feminitatea aranjamentelor si buchetelor ei !

Astazi, ne arata cum sa facem un aranjament pentru casa, sau cadou pentru o persoana draga noua … flori intr-un cos cu capac:

Mai jos, mai multe:

1. Pregatiti un cos cu capac, 2 caramizi de burete floral si florile pentru aranjament (in cazul de fata trandafiri in 3 nuante diferite (25-30 fire) – ivory / lila / roz putred). Puneti buretii florali in apa (in care ati pus in prealabil floral life) . Important pentru bureti: ei nu se scufunda in apa fortat – se aseaza pe suprafata apei si ii lasati sa isi traga singuri apa. In cazul in care ii scufundati fortat, in interiorul lor raman zone fara apa, lucru care nu e tocmai benefic pentru aranjament. De asemenea este recomandat, ca buretii sa fie lasati in apa cel putin 30 de minute !

Pregatiti florile: le curatati de frunze si spini si le puneti pe masa de lucru in apa la hidratat … iarasi si in acest caz cel putin 30 min.

2. Puneti in cos un sac din plastic, urmand ca in acel sac sa puneti buretii florali inmuiati in apa. Taiati portiuniea de sac ramasa in exteriorul cosului.

3. Puneti o tija de trandafir de aproximativ 10-12 cm in unul din bureti, pentru a sprijini ulterior capacul cosului . Fixati capacul cosului intr-un lateral folosind sarma florala, sau alt tip de sarma / guta / ata … ce aveti la dispozitie. In varful tijei, legati o sarma, urmand ca ulterior cu acea sarma sa fixati si partea de sus a capacului.

4. In acest moment structura aranjamentului este gata … urmeaza sa puneti florile in aranjament. In orice aranjament alegeti 1-2 flori mai mari, care sa reprezinte punctul focal si incepeti compozitia cu ele. Taiati aceste flori la 5-6 cm si le introduceti in buretele floral.

5. Repetati operatiunea cu restul de trandafiri si incercati ca in centru sa pozitionati  flori mai mari, iar spre lateral cele mai mici. Alternati nuantele de trandafiri pe suprafata aranjamentului.


MULTUMIM JANE PACKER!

CREDITS:

„Guide to flower arranging”, Jane Packer, Ryland Peters&Small, 2008,

Jane Packer website

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s