Aranjament floral in stil Meredith Waga

Aranjamente florale romantice, sensibile si pline de eleganta ! O admir de  ceva timp pe Meredith Waga Perez. Daca vreti un aranjament la baza mesei … pentru o zi de nastere, pentru o masa festiva, ori un alt eveniment special, Meredith este inspiratia ideala. De cele mai multe ori lucreaza cu o gama cromatica monocroma, atat pentru aranjamente cat si pentru buchete … Monocromatic, nu inseamna vechi …  inseamna clasic cu un twist in cazul lui Meredith!

Mai jos pas cu pas, un aranjament de masa romantic din flori albe:

Pentru acest aranjament aveti nevoie de flori diverse, dar albe:

1 vas de sticla cu un diametru de 25-30 cm;

1 buc caramida burete floral

2 frunze mari de calathea (se poate folosi si aspidistra), 5-10 fire steel grass;

Flori: 10 fire delphinium alb, 10 fire hypericum verde, 5 fire hyacinthus, 1 fir orhidee alba (cymbidium), 10 fire cale albe, 10 fire ornithogalum alb, 5 fire hortensii albe (nu foarte mari), 10 fire lisianthus (eustoma), 10 fire viburnum, 10 trandafiri albi.

1. Inainte de orice aranjament, se pregatesc florile: curatate de frunze, taiate  si lasate in apa cu floral life la hidratat cel putin 30 min.

2. In paralel. puneti buretele pentru flori in apa si il lasat si isi traga apa cat e necesar. Pregatiti vasul de sticla si pe marginea lui asezati frunzele de calathea, dupa care pozitionati buretele ud in interiorul vasului.

3. Taiati  portiunea de frunza ramasa in exteriorul vasului.

4.  In acest moment aveti vasul si buretele pregatit … urmeaza compozitia florilor. Intr-un aranjament sunt flori care focalizeaza si flori care completeaza. Aranjamentul de fata este unul momocromatic, in care florile creaza o textura uniforma, dar vibranta. Intr-un astfel de aranjament nu se urmareste neaparat simetria ci mai degraba vibratia si frumusetea florilor folosite.

Incepeti cu  florile mari (hortensiile), pentru ca ele vor ordona si vor structura compozitia. Pozitionati hortensiile in buretele floral excentric, putin inclinate peste buza vasului.

5. Faceti aceeasi miscare cu trandafirii, si restul florilor. Important de urmarit ca florile sa fie pozitionate in grupuri de 2-3 pentru ca ele au mai multa forta vizual. Nu trebuie urmat un pattern simetric … pozitionati florile asimetric ca tipologie, insa urmariti sa pastrati forma aranjamentului (sa aveti florile la aceeasi inaltime).

6. Important pentru orhidee (orice tip de orhidee) … ele nu se pun in burete, pentru ca vor muri repede. Orhideele se pun in tuburi de plastic cu apa, dupa care se introduc in aranjamente.

7. Urmati acelasi pattern cu restul de flori, pana suprafata aranjamentului este compacta. Pentru un mic twist, folositi cateva fire de steel grass si creati cateva treceri transversale in compozitie.

Nu este un aranjament complicat de realizat, daca aveti grija ca toate florile sa fie hidratate, curatate si aliniate in compozitie.

Este un aranjament mai solicitant economic, deoarece contine multe tipuri de flori, dar cred ca merita efortul pentru o ocazie speciala … mai ales daca il realizati cu manutele voastre. Aranjamente similare se pot realiza pe alte tonuri de culoare!

MULTUMIM MEREDITH WAGA!

CREDITS:

„The art of floral arranging”, Eileen Johnson,  Gibbs&Smith Printing, 2007

Meredith Waga website

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s