Un buchet intr-un vas cu marshmallows | Paula Pryke

Un aranjament romantic si vesel … ideal pentru o adolescenta sau pentru un botez. Paula Pryke este un florist cu o sensibilitate aparte si cu tehnica foarte buna! O admir si incerc sa invat cate putin din ce face ea!

Ca o paranteza … este important in design si implicit in design floral sa ai un stil, reconoscibil si foarte personal … asta inseamna ca trebuie sa stii ce a fost, cum lucreaza cei din breasla, ce se potriveste pentru stilul tau si ce tehnica iti formezi ca sa reusesti sa ajungi la forma pe care ti-o doresti!

Paula ne invata cum sa lucram cu florile intr-un stil corect, dar de fiecare data reuseste sa puna un mic twist personal … care duce compozitia la un alt nivel. De aceasta data un buchet romantic si feminin, intr-un vas cu marshmallows (in una din calatoriile mele in America am incercat aceste dulciuri … nu pot sa spun ca eu personal ma omor dupa ele, dar sunt populare si de efect)!

Mai jos … cum se face!

1.Materiale:

Un vas de sticla si unul de plastic (cel de plastic fie mai mic decatcel  de sticla),

Marshmallows congelate … ele vor mentine si apa florilor rece.

Flori: pentru acest aranjament tonuri de crem / roz: 10 fire ranunculus cappucino pink, 10 fire trandafiri roz (rosa barbie), 10 fire trandafiri albi 10 fire lalele …  si verdeata: 10 fire Viburnum tinus, 10 fire camellia japonica.

Curatati florile si le puneti in apa la hidratat 20- 30 min.

2. pregatiti vasul buchetului – puneti vasul de plastic in cel de sticla si puneti marshmallows intre cele doua vase. Puneti in vasul mic apa (1/3 din vas) si floral life.

3. Incepeti buchetul  alegand o floare speciala din cele disponibile (un trandafir mai mare sau cu o nuanta putin diferita) si incepeti buchetul cu el. Pentru un buchet e important sa respectati inaltimea la care sunt asezate florile si miscarea de rotire pentru fiecare floare asezata in buchet. Aceasta miscare va ajuta sa inchideti buchetul, dar va ajuta si la compozitie! Pentru o manevrare mai usoara a buchetului, folositi inca de la prima floare banda elastica pentru buchete sau un fir putin elastic … la cateva flori pozitionate in buchet, se asigura compozitia cu aceasta banda !!!

Alternati florile, culorile si verdeata in interiorul buchetului!

4. In momentul in care ati inchis buchetul … fixati definitiv florile cu banda adeziva florala. Daca miscarea de rotire a fost corecta, tulpinile florilor trebuie  sa foreze un con perfect … si ar trebui ca dupa ce le taiati la dimensiunea optima pentru vas, sa puteti pune buchetul pe masa in pozitie verticala.

5. Puneti buchetul in vasul pregatit anterior si aveti un aranjament minunat pentru adolescenta din voi!

MULTUMIM PAULA PRYKE!

CREDITS:

„Paula Pryke’s Flower School _ Mastering Art of Floral Design”, Paula Pryke, Jacqui Small Publisher, 2009

Paula Pryke website

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s